06 mei 2022

Bouw bedrijfspand Kottink Groep uitgelicht in vakblad Bouwen in het Oosten

Kottink Groep gaat zich komende zomer huisvesten in een ultramodern bedrijfspand op industrieterrein Oosterweilanden in Vriezenveen. Bouwbedrijf Homan neemt de bouwkundige uitvoering op zich. In het artikel lees je over de kracht van een goede samenwerking tussen beide bedrijven. "Er ontstond een goede band op basis van wederzijds vertrouwen waardoor we op zakelijk vlak echt wat voor elkaar betekenen en elkaar voorthelpen bij vraagstukken", vertelt Dylan Kottink (eigenaar Kottink Groep).

Dylan Kottink startte in juni 2015 op eigen initiatief, maar met zijn vader Johan als mede aandeelhouder en motivator, Kottink Personeelsdiensten. Vijf jaar later werd de bedrijfsnaam gewijzigd in Kottink Groep vanwege de veranderende dienstverlening. Dylan: “Kottink Groep werkt tegenwoordig met een vaste groep collega’s en ZZP’ers aan uiteenlopende projecten in de bouw”.

Geschikte bouwkavel
De afgelopen zeven jaar heeft Dylan Kottink zich als ondernemer in de dienstverlening duidelijk bewezen. Het geheim achter het succes van zijn organisatie wijdt hij aan de eerlijke en duidelijke communicatie tussen hem en zijn opdrachtgevers, maar niet in de laatste plaats ook naar zijn werknemers: “Wellicht heb ik daar de uitbreiding en stabiliteit aan te danken, maar uiteraard heeft de markt de laatste jaren ook een positieve rol gespeeld. Beide factoren maakten dat ik me -al voor de coronacrisis- oriënteerde op een andere locatie. Deze vond ik op  industrieterrein Oosterweilanden in Vriezenveen waar een bouwkavel vrij kwam van 3.200 m². Het is gelegen aan praktische uitvalswegen waardoor we straks een stuk centraler gepositioneerd zijn en zodoende beter bereikbaar.”

Flexibele houding
Bouwbedrijf Homan uit Enter kwam al snel in beeld tijdens de voorbereidingsfase. Daar lagen volgens Dylan Kottink een aantal redenen aan ten grondslag: “De huidige directeur van Bouwbedrijf Homan, Luc Velten, kende ik al voordat hij in 2017 het bedrijf overnam. De samenwerking met Bouwbedrijf Homan werd geïntensiveerd toen Luc de leiding kreeg. Er ontstond een goede band op basis van wederzijds vertrouwen waardoor we op zakelijk vlak echt wat voor elkaar betekenen en elkaar voorthelpen bij vraagstukken. Bouwbedrijf Homan is ervaren op het gebied van luxe woning- en utiliteitsbouw en heeft een aantal fantastische bedrijfspanden op haar naam staan. Bovendien is Bouwbedrijf Homan in staat om ons volledig te ontzorgen; van ontwerp (architectuur) tot de complete bouwkundige uitvoering. Zo verzorgden ze bijvoorbeeld ook de vergunningsaanvraag voor ons. Ze denken goed met ons mee en stellen zich flexibel op. Dit houdt in dat we, -als Kottink Groep-, volledig vrij zijn om ook onze eigen onderdelen op te pakken. Het metselwerk en de afbouw voeren we zelf uit en, wanneer nodig, springen we bij tijdens het ruwbouwtraject. Deze vorm van samenwerken verloopt uitstekend en is voor beide partijen een schot in de roos.”

Twee A4-tjes
Luc Velten is het er over eens dat Kottink Groep en Bouwbedrijf Homan duurzame partners zijn: “Naast het feit dat we de casco bouw op ons nemen, hebben we ons ook ontfermd over het ontwerp. Het resultaat is een in het oog springend en chique pand geworden. Hoewel de gemeente bepaalde voorwaarden stelde, verliep het traject voorspoedig. Van de 3.200 m² wordt 1.400 m² bebouwd en 1.800 m² zal worden bestraat en deels ingericht als parkeerterrein. Ons bedrijf kenmerkt zich doordat we bouwen aan langdurige relaties die verder reiken dan het moment van oplevering. Kottink Groep maakt daar zeker onderdeel van uit. Het feit dat we de kennis van opdrachtgever, ontwerper, voorbereider en uitvoerend team bundelen, dragen qua sfeer, techniek en financiën bij aan het meest optimale resultaat. Bovendien zorgen de korte lijnen en het nakomen van heldere afspraken voor wederzijds vertrouwen. Dat geldt ook voor dit project. Voor Dylan Kottink was van begin af aan duidelijk dat het nieuwe bedrijfspand door ons zou worden gebouwd. Dat vertrouwen waarderen we enorm. Het feit dat de bouwovereenkomst bestaat uit twee A4-tjes zegt denk ik voldoende.”

Lees het hele artikel in Bouwen in het Oosten hier (PDF)

Bron: Bouwen in het Oosten (editie: april 2022). Bouwen in het Oosten werd in 1992 als titel geïntroduceerd. In de zevenentwintig jaar van haar bestaan heeft het magazine inmiddels een toonaangevende positie in de Overijsselse en Gelderse bouw- en installatiewereld veroverd.

Meer weten over dit bericht?

Bouwbedrijf Homan
Algemeen